Bilim Şenliği, öğrencilerin yıl boyunca sosyal bilimler, fen bilimleri, matematik, İngilizce ve görsel sanatlar alanlarında hazırladıkları atölye çalışmalarının eserlerini sergileme fırsatı buldu.
Gelibolu Bilim ve Sanat Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen Bilim Şenliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Gelibolu BİLSEM Müdürü Mehmet Dağlı’nın açılış konuşmasında, bilim fuarlarının öğrenmeye istekli ve araştırmacı bireylerin yetişmesine olan katkısını vurguladı. Dağlı; “Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarındandır. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp bir çok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini farketmelerini de sağlıyor. Bütün etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir.
Eğitim kurumlarımızın bütün amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasını sağlamaktır. Bu amaçla birazdan açılışını yapacağımız Bilim Şenliği’mizde öğrencilerimiz, öğretmenleri nezaretinde bu çalışmaları ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayreti ile ortaya çıkan proje, resim, seramik eserleri ve tasarımların bilim ve teknikte yeni kapı aralamasını temenni ederiz. Çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak bütün buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı, sanatçı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracaklardır” dedi.
Okul Müdürü Dağlı’nın ardından Bilim Şenliği’nin açılış kurdelesi kesildi. Bilim Şenliği’ne katılan protokol üyeleri, öğrenci ve öğretmenlerinden tasarladıkları eserler ile ilgili bilgi aldı. Bilim Şenliği’ni gezen Kaymakam Bekir Abacı ve Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.
Gelibolu Bilim Şenliği’ne protokol üyeleri , okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA
SON YAZILAR